Verbum upravo objavio književni klasik "Čudo oca Malahije"

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila pravu književnu poslasticu i klasik kršćanske književnosti, roman Čudo oca Malahije škotskoga književnika Brucea Marshalla.

Bila je sasvim obična subotnja večer u Edinburghu. U plesnoj dvorani sumnjiva morala i skandaloznoga imena Rajski vrt odvijala se uobičajena zabava kada je otac Malahija u molitvi zatražio od Svemogućega Boga da čitavu zgradu plesne dvorane, zajedno sa svim njezinim posjetiteljima, premjesti na otočić Bass Rock. Nitko nije vjerovao tome malom benediktincu kada je prethodnoga dana najavio da će to učiniti. Ali čudo se doista dogodilo i vijest da je Rajski vrt aterirao na Bass Rock odjeknula je kao atomska bomba diljem cijeloga svijeta. Mediji i znanstvenici, licemjerni i mlaki kršćani kao i sumnjičavci i nevjernici pokušavaju doći do objašnjenja koje će zanijekati čudo, a vlasnici plesne dvorane nastoje unovčiti sam događaj privlačeći hodočasnike i znatiželjnike. Zapanjen svime što se događa, u središtu kontroverze i kaosa stoji otac Malahija. Mislio je da će ovo neobjašnjivo i svima očito čudo utjecati na obraćenje svijeta, ali ono se pretvorilo u pravi pravcati skandal, i za nevjernike i za vjernike. Je li Boga trebao uopće potezati za rukav? I što sada uraditi?

Čudo oca Malahije, u ovome Verbumovu izdanju prvi put dostupno na hrvatskome jeziku, postavljeno je pred nas kao zrcalo u kojemu jasno vidimo (ne)vjeru, sumnje, preispitivanja, cinizam i licemjerstvo, i u nama i u svijetu koji nas okružuje. Stoga je i danas jednako ne samo komično i zabavno nego i aktualno, pametno i korisno kao i prije gotovo stotinu godina kada je prvi put objavljeno.

„Bruce Marshall jedan je od najboljih i najpodcjenjenijih romanopisaca 20. stoljeća.“ Dale Ahlquist, predsjednik i suosnivač Američkoga čestertonijanskog društva

Ovo, hrvatskim čitateljima prvi puta dostupno djelo, možete naći na web knjižari verbum.hr i u knjižarama Verbum diljem Hrvatske. Više o knjizi možete saznati ovdje