"Korintska kradljivica" - novi roman Tesse Afshar u knjižarama Verbum

Tessa Afshar, svjetski poznata spisateljica vjerski nadahnutih povijesnih romana, svom bogatom opusu pridodala je još jedno djelo, roman Korintska kradljivica koji je upravo objavila nakladnička kuća Verbum.

Korint prvoga stoljeća grad je prepun živahne trgovine i neodoljive privlačnosti, istovremeno prepun i opasnosti i iskvarenosti – a to je idealna pozornica za Arijadninu najveću pustolovinu. Nakon što je godinama s majkom i djedom, koji su je ugnjetavali, živjela u Ateni, Arijadna bježi u očev dom u Korintu, da bi ondje otkrila opasnu tajnu koja mu je uništila brak: iako je Grk iz ugledne obitelji, Galen je zloglasni kradljivac koji pokvarenim građanima otima nepošteno stečeno bogatstvo.

U očajničkoj želji da ga zaštiti, Arijadna opasnosti izlaže vlastiti ugled, slobodu i ljubav prema muškarcu kako bi postala očevom pomoćnicom. Iznimne fizičke sposobnosti dovode je do opasnih pothvata i Arijadna tako otkriva da potajno uživa u igranju vatrom. Ali kada pogrešna osoba otkrije njezinu tajnu, budućnost Arijadne i njezina oca – kao i njihovo puko preživljavanje – dolaze do samoga ruba provalije. Kada se sprijatelje s kršćaninom po imenu Pavao, uviđaju da njegova radikalna poruka, koja dovodi u pitanje sve što su s toliko truda nastojali izgraditi, ipak nudi nešto čemu se nijedno od njih nije usudilo ni nadati.

„Sjajno i prelijepo napisana, na temelju autentičnih istraživanja i uza snažne likove, ova priča oživljuje biblijska područja i doba i otkriva više o nama samima nego što bismo očekivali.“ CATHY GOHLKE autorica knjige Until We Find Home, dobitnica nagrade Christy

Ovu novu uspješnicu Tesse Afshar, roman Korintska kradljivica, možete naći na web knjižari verbum.hr i u knjižarama Verbum diljem Hrvatske.

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje. Više o drugim uspješnicama Tesse Afshar saznajte na linku ovdje.