"Korintska kradljivica" - novi roman Tesse Afshar uskoro u knjižarama Verbum

Tessa Afshar, svjetski poznata spisateljica vjerski nadahnutih povijesnih romana, svom bogatom opusu dodala je još jedno djelo, roman Korintska kradljivica koji će uskoro objaviti nakladnička kuća Verbum i tako nastaviti niz objavljivanja uspješnica ove popularne autorice.

Korint prvoga stoljeća grad je prepun živahne trgovine i neodoljive privlačnosti, istovremeno prepun i opasnosti i iskvarenosti – a to je idealna pozornica za Arijadninu najveću pustolovinu. Nakon što je godinama s majkom i djedom, koji su je ugnjetavali, živjela u Ateni, Arijadna bježi u očev dom u Korintu, da bi ondje otkrila opasnu tajnu koja mu je uništila brak: iako je Grk iz ugledne obitelji, Galen je zloglasni kradljivac koji pokvarenim građanima otima nepošteno stečeno bogatstvo.

U očajničkoj želji da ga zaštiti, Arijadna opasnosti izlaže vlastiti ugled, slobodu i ljubav prema muškarcu kako bi postala očevom pomoćnicom. Iznimne fizičke sposobnosti dovode je do opasnih pothvata i Arijadna tako otkriva da potajno uživa u igranju vatrom. Ali kada pogrešna osoba otkrije njezinu tajnu, budućnost Arijadne i njezina oca – kao i njihovo puko preživljavanje – dolaze do samoga ruba provalije. Kada se sprijatelje s kršćaninom po imenu Pavao, uviđaju da njegova radikalna poruka, koja dovodi u pitanje sve što su s toliko truda nastojali izgraditi, ipak nudi nešto čemu se nijedno od njih nije usudilo ni nadati.

„Sjajno i prelijepo napisana, na temelju autentičnih istraživanja i uza snažne likove, ova priča oživljuje biblijska područja i doba i otkriva više o nama samima nego što bismo očekivali.“ CATHY GOHLKE autorica knjige Until We Find Home, dobitnica nagrade Christy

Ovu novu uspješnicu Tesse Afshar, roman Korintska kradljivica, možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr početkom lipnja.