Verbumova posebna ponuda za darivanje prvopričesnika i krizmanika

Nakladna kuća Verbum u svojim knjižarama nudi niz izdanja za darivanje prigodom sakramenata svete pričesti i svete potvrde, a iz bogatog programa izdanja prikladnih za darivanje prvopričesnicima i krizmanicima izdvajamo nekoliko naslova.

Sveta pričest

Sveta Pričest. Susret s Isusom - istinska radost jedinstvena je knjiga popraćenoj lijepim ilustracijama u boji u kojoj papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima: Bogu stvoritelju, susretu s Isusom u svetoj pričesti, snazi sakramenata, svetoj ispovijedi kao susretu s Isusom koji nas ljubi i o Crkvi koja je poput dobre mame. Na koncu Papa upućuje i važne poruke za život, pune ohrabrenja. Knjiga je prilagođena prvopričesnicima, uz vrlo poticajan tekst pape Franje i lijepe ilustracije u boji, knjiga sadrži i poseban prostor za posvetu, fotografije, uspomene i potpise uzvanika. Dostupna je i u posebnom pakiranju s križem, ali i u poklon paketu Prva sveta Pričest koji sadrži i Ilustriranu Bibliju za mlade. Ilustrirana Biblija za mlade sadrži odabrane biblijske tekstove u njihovu izvornom obliku, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju te boljem pamćenju biblijskog teksta, a dostupna je u bijelom ilustriranom uvezu i tvrdom uvezu u crvenoj boji.

Katolička enciklopedija za djecupisana je jednostavnim jezikom i popraćena privlačnim ilustracijama, a sadrži ukratko prepričanu biblijsku povijest i povijest kršćanstva, priče o svecima te tumačenje temeljnih katoličkih vjerovanja i kršćanskih simbola. Osobita vrijednost ovoga hrvatskog izdanja jest posebno priređeno poglavlje "Crkva u Hrvata", koje je napisala poznata dječja spisateljica Sonja Tomić, a koje će djeci omogućiti da upoznaju povijest vjere u hrvatskome narodu.

Biblija u stripu prekrasno je ilustrirana knjiga za djecu i mlade koja obuhvaća odabrane teme Staroga i Novoga zavjeta i time predstavlja jedinstvenu zbirku najljepših biblijskih starozavjetnih i novozavjetnih priča, atraktivno oslikanih i uređenih. Zahvaljujući neposrednosti forme stripa koja objedinjuje jezik slike i riječi, djeca i mladi će se u jedinstvenu čitateljskom iskustvu upoznati sa značajnim biblijskim temama stvaranja, izlaska iz Egipta, Evanđeljâ i Isusova života. Ovo je izdanje gotovo u cijelosti popraćeno autentičnim biblijskim tekstom tako da se djeca s blagom Biblije upoznaju u njegovu izvornomu izričaju.  

Moja prva sveta pričest uvodi ponajprije u značenje i smisao euharistije, a potom i u značenje ostalih sakramenata. Također, upoznaje s  dijelovima svete mise, ali i unutrašnjošću crkve koju čine oltar, svetohranište, ambon, sakristija, ispovjedaonica i druga važna mjesta štovanja koja su u knjizi popraćena slikovitim prikazom koji omogućuje bolje razumijevanje značenja pojedinih dijelova. Knjiga pomaže i u usvajanju temeljnih molitava, a donosi i kratak ispit savjesti. U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika. Knjiga će zasigurno biti od koristi prvopričesnicima, ali i svima onima koji se pobliže žele upoznati sa značenjem sakramenta svete pričesti za pojedinca i Crkvu.

Sveta potvrda 

Youcat Biblija za mladeprva je Biblija s predgovorom pape Franje. Vrlo privlačnog izgleda, sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd. Posebnost ove Biblije za mlade su i poticajna osobna iskustva i životna svjedočanstva mladih ljudi. Duhovite i zabavne ilustracije stilom već poznate iz "Youcat – Katekizma" prate i tekstove u "Bibliji za mlade" te tako na zanimljiv i mladima pristupačan način prenose glavne poruke, poticajno djelujući na njih i ohrabrujući ih na čitanje Biblije.

Uz Youcat Bibliju za mlade krizmanicima će biti zanimljiva i druga izdanja iz toga niza: Youcat - Katekizam za mlade, Youcat - Molitvenik za mlade, Youcat. Update! Ispovjedi se te Youcat - Priprava za sakrament potvrde - priručnik za krizmanike.

Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike novo je, prigodno izdanje za mlade, dostupno i u posebnom pakiranju uz križ i golubicu. U ovoj lijepo opremljenoj knjizi obogaćenoj privlačnim fotografijama papa Franjo se neposrednim i povjerljivim riječima obraća izravno mladima progovarajući o sakramentu svete potvrde i darovima Duha Svetoga. Papine misli prepune duhovnih poticaja biti će obogaćujuće za svakoga krizmanika i predstavljat će najljepšu uspomenu na primanje sakramenta svete potvrde. U knjizi je predviđen i prostor za pisanje posvete te mjesto za fotografiju, zbog čega je vrijedan dan krizmanicima.

Verbumova biblioteka Svjedočanstva donosi niz zanimljivih izdanja koja će biti dojmljiva mladima poput knjiga Cijena obraćenja, Ispovijest londonskoga gangstera, Moja utrka s đavlom, Kako sam strastveno tražila sreću i  Moje opsjednuće.

Tu su i zanimljive knjige za mlade poput klasika Mali princ te kršćanskih romana iz naše biblioteke Stilus.

Osim knjiga u svim našim knjižarama možete pronaći i čitav niz drugih prikladnih darova kao što su krunice, slike, srebreni reljefi, narukvice, križevi itd., čiju ponudu možete provjeriti i na web knjižari: sv. pričest i sv. potvrda.

Sve naše knjižare otvorene su  radnim danima od 8 do 20 sati, a subotom od 8,30 do 13 sati. Lokacije knjižara možete potražiti na linku ovdje. Narudžbu možete izvršiti i preko web knjižare verbum.hr