Na konferenciji za medije Verbum predstavio "Filoteu 21. stoljeća"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 6. rujna na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Filotea 21. stoljeća" Michela Tournadea, duhovni klasik sv. Franje Saleškoga napisan suvremenim jezikom. Knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.   

"Filotea 21. stoljeća" pred čitatelja stavlja suvremenu obradu knjige koja je uz Sveto pismo i "Nasljeduj Krista" Tome Kempenca zasigurno najčitanije duhovno djelo svih vremena. Ovaj duhovni klasik sv. Franje Saleškoga, biskupa i crkvenoga naučitelja, namijenjen je svim ljudima, a u ovomu je izdanju prilagođen i napisan suvremenim jezikom koji čovjeku današnjice u punu sjaju otkriva misao ovog velikog duhovnika.

U želji da svoje bogato duhovno iskustvo podijeli sa svojim suvremenicima sv. Franjo Saleški napisao je ovo remek-djelo duhovnosti u kojemu naglašava kako je svaki čovjek pozvan na duhovni život, kao i na rast u pobožnosti i svetosti neovisno o društvenomu položaju i zanimanju, dajući konkretne naputke kako to ostvarivati u svakodnevici, a što je o. Michel Tournade u ovoj knjizi prilagodio suvremenom jeziku i čitatelju.

Napisana razumljivim stilom i aktualizirana sadržaja vrlo bliska čovjeku današnjice, "Filotea 21. stoljeća" bit će privlačan i vrlo suvremen uvod u duhovni život, u kojemu će i čitatelj našega doba pronaći svjež izvor autentične kršćanske duhovnosti.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.