Noć knjige obilježena u Verbumu u Splitu

Po drugi put 23. travnja u Hrvatskoj je obilježena Noć knjige koja se odvijala u pedesetak gradova u Hrvatskoj od 18 sati do 1 sat iza ponoći, s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva, čime je obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao i Dan hrvatske knjige koji se slavi 22. travnja u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio "Juditu". I ove godine bio je to poticaj da se svrgne pozornost na knjigu, a uz velik broj knjižnica, knjižara i nakladnika, program je podržalo i više od sto autora koji su u Noći knjige predstavljali brojna djela.

Nakladna kuća Verbum u drugoj godini održavanja manifestaciji se pridružila programom u Splitu gdje su posjetitelji Verbumove knjižare u Noći knjige imali mogućnost razgledati više od 5000 knjiga, koliko ih je u ponudi knjižare. Tom prigodom mogli su iskoristiti i pogodnost akcije Uzmi 3, plati 2 koja je vrijedila za sva Verbumova izdanja, više od 380 naslova s područja: religija i duhovnost, čovjek i društvo, obitelj i roditeljstvo, djeca i mladi, književnost, publicistika itd.  

U Verbumovoj knjižari u Splitu u sklopu manifestacije Noć knjige održan je i program Druženje s urednikom na kojem su posjetitelji imali priliku razgovarati s glavnim urednikom nakladne kuće Verbum mr. sc. Petrom Baltom o uređivačkoj politici, izdavanju knjiga, kao i bogatom dvadesetogodišnjem iskustvu u nakladništvu koje je rezultiralo i brojnim uspješnicama koje su oduševljavale kako čitatelje tako i stručnu javnost.

Manifestacija Noć knjige organizirana je s ciljem promicanja knjige, a da je knjiga bila u središtu pozornosti govori i dobar odaziv posjetitelja Noći knjige u Verbumovoj knjižari u Splitu koji su manifestaciju iskoristili za odabir novih naslova za sebe i svoje bližnje.