Verbum nagradio najuspješnije sudionike literarno-likovnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela

U dvorani dvorca Viturri u Kaštel Lukšiću u srijedu 3. travnja održana je završna svečanost literarno-likovnog natječaja "Uskrs u GKK" gdje su dodijeljene nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja "Radost uskrsnuća". Natječaj, u kojem su sudjelovala djeca i odrasli s prebivalištem na području Kaštela, bio je otvoren do 28. ožujka, a prvonagrađene je ovom prigodom darovala nakladna kuća Verbum svojim izdanjima, čime je nastavljena višegodišnja uspješna suradnja s Gradskom knjižnicom Kaštela. U ime nakladne kuće Verbum nagrade je uručila Dubravka Duvnjak koja je poželjela da i ova prigoda bude poticaj nagrađenima da stvaraju djela koja će obogaćivati i druge.

"Neizmjerno je bogat čovjek čiji je život nastanjen ljubavlju i zajedništvom, a ovo događanje i natječaj na temu Uskrsa povezali su sve nas u ljubavi i zajedništvu. Nadamo se kako će kulturno događanje 'Uskrs u GKK' postati tradicionalno i kako će se u isto svake godine uključivati sve veći broj sponzora, koji bi GKK trebali pomoći u ostvarenju osnovnih ciljeva, među kojima su najvažniji: poticanje čitanja kod svih dobnih skupina, osnaživanje kulture i motivacija što većeg dijela stanovništva, a pogotovo djece, da se aktivno uključe u organizaciju različitih kulturnih aktivnosti na čitavom području Grada Kaštela kako bi kvalitetno upotpunili svoje slobodno vrijeme. Jer, kultura je ponovno u modi! Nadam se kako će sljedeći natječaj biti još uspješniji i kako će se uključiti više odraslih i srednjoškolaca, jer pred nama je važan cilj: očuvanje identiteta uz pomoć pisane riječi i kulturne baštine" rekla je Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela.

Nakon uvodne riječi ravnateljice GKK, nazočnima se obratio dogradonačelnik Grada Kaštela, Marinko Kovačev, koji je istaknuo zadovoljstvo pokretanjem natječaja na temu Uskrsa, koji je, kako je rekao, "ove večeri povezao i najmlađe i one starije u radosnom uskrsnom raspoloženju" te dodao kako mu je drago što se na Natječaj odazvao velik broj mladih Kaštelana s nadom kako će to događanje postati tradicionalno i kako će se dogodine proširiti izvan granica Grada Kaštela.

Svi likovni pristigli radovi izloženi su u dvorcu Vitturi, a svi nagrađeni literarni radovi na odjelima Gradske knjižnice Kaštela.