Novi hit-roman „Žetva zlata“ spisateljice Tesse Afshar u svim knjižarama Verbum!

Nakladna kuća Verbum obavještava svoje vjerne čitatelje da je iz tiska izašla nova književna poslastica u biblioteci Populus. Vjerni Verbumovi čitatelji i ljubitelji oplemenjujućih i opuštajućih djela na koje nas je naviknula Tessa Afshar mogu biti zadovoljni, jer u svim knjižarama Verbum mogu naći roman Žetva zlata, novu uspješnicu ove svjetski poznate autorice.

Tessa Afshar hrvatskoj publici već je poznata po do sada objavljenim romanima Biser u pijesku, Polje milosti, Mjesto tišine, Kruh anđeoski i Žetva rubina.

U romanu Žetva zlata, Sara, glavna pisarica perzijske kraljice, pokorivši se kraljičinu naumu, udaje se za plemića Darija. Postavši pripadnica perzijske aristokracije, Sara tako ima bogatstvo, imovinu, čast i moć, ali ne ono najvrednije: muževa ljubav i dalje joj se čini nedostižnom. Iako je njegova majka bila Izraelka, Darije i dalje nije siguran u to da je supruga židovka pravi izbor za njega, osobito kada se Sara udružila sa svojim rođakom Nehemijom da obnove razrušene jeruzalemske zidine. Nakon što mu je kralj naredio da im pomogne u tom pothvatu, Darije sa Sarom kreće na putovanje u domovinu naroda svoje majke. Hoće li put pun opasnosti, sukoba i bolnih sjećanja pomoći Dariju da vidi Božju ruku na djelu u svome životu – pa čak i u braku za koji se čini da je bez ljubavi i pred raspadom? Mogu li protivštine, izdaja i neprijateljstvo uroditi nevjerojatnim plodom?

„Žetva zlata iznimna je priča, ali i više od toga. Ljudi na ovim stranicama oživljuju, a u njihovoj boli i njihovim borbama prepoznat ćete sebe.“
CHRIS FABRY, nagrađivani autor i radijski voditelj

„Žetva zlata dojmljiv je povijesni roman čiji će vam se likovi zadržati u mislima još dugo nakon što sklopite knjigu. Autorica Tessa Afshar na čudesan način donosi priču iz Nehemijina vremena dajući nam uvid u jedan od mogućih razvoja događaja. U njezinim opisima jednostavno sam vidjela drevni Jeruzalem i drevnu Perziju te je moje poznavanje tih vremena bogatije upravo zahvaljujući čitanju ove knjige. Nikako ne propustiti!“
JILL EILEEN SMITH, autorica serije uspješnica Supruge kralja Davida

Roman Žetva zlata možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr.