Predstavljena "Biblija u stripu"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 20. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je "Biblija u stripu". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Biblija nije samo sveta knjiga kršćanstva, nego i stalno najčitanija knjiga na svijetu. Uz njezina izdanja u raznim oblicima hrvatskim čitateljima je sada dostupna i u obliku stripa. Ova lijepo ilustrirana knjiga za djecu i mlade postala je međunarodni bestseler, a veliko zanimanje vlada i za Verbumovo hrvatsko izdanje. "Biblija u stripu" obuhvaća ključne teme Staroga i Novoga zavjeta i time predstavlja jedinstvenu zbirku najljepših biblijskih starozavjetnih i novozavjetnih tekstova, atraktivno oslikanih i uređenih.

Zahvaljujući neposrednosti forme stripa koja objedinjuje jezik slike i riječi, a koja je iznova postala vrlo popularna, djeca i mladi će se u jedinstvenu čitateljskom iskustvu upoznati sa značajnim biblijskim temama stvaranja, Božjeg saveza s Abrahamom, izlaska iz Egipta, velikih proroka, Evanđeljâ i Isusova života sve do uzašašća. Ovo je izdanje gotovo u cijelosti popraćeno autentičnim biblijskim tekstom tako da se djeca s blagom Biblije upoznaju u njegovu izvornomu izričaju.

"Biblija u stripu" tako na zanimljiv i inovativan način upoznaje djecu i mlade s poviješću spasenja koja nije obična mitska priča, maštovita legenda niti samo minula prošlost, nego povijest koja u sebi sadrži trajnu poruku nade i spasenja i uz čiju pomoć možemo prosuditi i pojasniti sadašnjost u koju smo uronjeni.

Ovo bogato opremljeno izdanje "Biblije u stripu", tvrdog uveza i velikog formata u boji, bit će odlično sredstvo kojim će roditelji upoznati svoju djecu s Biblijom i njezinim sadržajem, a djeca će sigurno uvijek iznova htjeti i sami čitati i listati biblijske zgode koje im se sada nude na nov i zanimljiv način. Zbog svega toga "Biblija u stripu" je doista knjiga za svaku obitelj, koja će biti privlačna i zanimljiva i starijim generacijama koje vole posegnuti za dobrim stripom ili žele upoznati Bibliju na jednostavniji i ležerniji način.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.