Predstavljena knjiga „Kako započeti iznova“ Fabija Rosinija

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 13. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kako započeti iznova. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila novi duhovni bestseler naslovljen Kako započeti iznova, poznatog autora don Fabija Rosinija koji je hrvatskim čitateljima već poznat po zapaženoj knjizi Samo ljubav stvara.

U ovom svom novom uratku Rosini polazi od toga da se život svakog od nas sastoji od neprekidnog niza novih početaka. Ponekad može postati teško započeti iznova te se, štoviše, nakon bolnoga iskustva ili neuspjeha može pomisliti da je to nemoguće. Uvodeći čitatelja pomoću egzistencijalnoga i duhovnog puta preporađanja i razlučivanja u umijeće započinjanja iznova, ova knjiga pokazuje upravo suprotno: novi početak uvijek je moguć i ponuđen je svima. Fabio Rosini o tome kaže: „Zašto započeti iznova? Zato što se isplati! Zato što ispod ove katastrofe ima nešto posve drugo!“ Na tom putu autor prati Knjigu Postanka i šest dana iz izvještaja o stvaranju. U tom prvom poglavlju Biblije proisteklom od naroda koji je pokušavao započeti iznova nalazi se sve što nam je potrebno za novi početak. Treba međutim prihvatiti da Božja riječ prožme naš život. Tako, počevši od otkrivanja prvotnih očitosti iz prvoga dana stvaranja te prioriteta iz drugoga dana, preko ograničenja iz trećega, razlikujući između obnavljajućih nadahnuća i razornih sugestija te služeći se milostima i poniženjima, moguće je ponovno izgraditi vlastiti život.

Knjiga Kako započeti iznova vodi tako do istinskoga životnog preporoda, na putovanje prema samima sebi pod blagim Božjim pogledom. Oslobodit ćemo se tako „lažnoga ja“ koje nas uvlači u vrtlog strahova i otkrit ćemo svoje „istinsko ja“ koje se nalazi na dnu našeg bića i nije zasluga, trud ili strategija, nego je Božje djelo: voljen sam, po defaultu. To je moj identitet, to je pokretač radosti postojanja i izvor ljubavi za one koji nas okružuju.

Knjiga Kako započeti iznova u prijevodu Mislava Vuškovića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o knjizi možete saznati više na linku ovdje.