Verbum s gotovo 600 naslova nastupa na 42. Interliberu!

U Paviljonu broj 5, na štandu 8b, Verbum će uz nove hitove izložiti i oko 600 svojih naslova s prigodnim popustom od 20% do 50%!

Od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu održava se 42. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber na kojemu nastupa i nakladna kuća Verbum. Na 42. Interliberu nakladna kuća Verbum izložit će svoje brojne novitete u Paviljonu br. 5, a Verbumov štand nosit će oznaku 8b.

Nakladna kuća Verbum na Interliberu nastupa od 2001. godine, a za sve ljubitelje dobre knjige pripremila je prigodne popuste: opći popust na sva Verbumova izdanja od 20%, dok će prigodni kompleti knjiga biti dostupni uz popuste od 30% do 50%.

Verbumova široka i raznovrsna ponuda uključuje niz vjerskih izdanja, romane, publicistiku, knjige za djecu, obiteljsku literaturu, priručnike za samopomoć itd., tako da među tim izdanjima svatko može naći nešto za sebe.

Od noviteta valja izdvojiti naslove kao što je svjetski bestseler "Granice. Kada reći da, kako reći ne i preuzeti nadzor nad svojim životom" dvojice autora, uglednih psihologa Johna Townsenda i Henryja Clouda koji u ovoj višestruko nagrađivanoj knjizi pokazuju kako je postavljanjem granica na različitim područjima moguće preuzeti kontrolu nad svojim životom. Na temelju psihologije i kršćanskoga svjetonazora raskrinkavaju najraširenije mitove i grizodušje koje osjećamo kada s punim pravom pokušavamo postati autonomni: osjećaj da smo sebični, da nismo poslušni, da će nas drugi povrijediti zbog naših granica ili da ćemo mi druge povrijediti — sve su to lažne poruke krivo izgrađene savjesti. Cloud i Townsend ovom pristupačnom i sjajnom knjigom upućuju čitatelja kako da promijeni svoj način razmišljanja, i na kraju, način djelovanja. "Granice. Kada reći da, kako reći ne i preuzeti nadzor nad svojim životom" idealna je pomoć za samoizgradnju i oblikovanje karaktera.

Osim hit knjige "Granice. Kada reći da, kako reći ne i preuzeti nadzor nad svojim životom", pažnju publike na Interliberu će zasigurno privući i hrvatsko izdanje knjige "Lažna svjedočanstva. Raskrinkavanje stoljećâ protukatoličke povijesti" autora Rodneyja Starka, vrhunskog znanstvenog autoriteta i jednog od najcjenjenijih modernih sociologa religije. Kontroverze crkvene povijesti oduvijek su privlačile veliku pažnju. Tako su se o temama je li inkvizicija bila jedno od najkrvavijih poglavlja u zapadnoj povijesti, je li papa Pio XII. bio antisemit i s pravom nazivan "Hitlerovim papom", je li mračni srednji vijek značio zaustavljanje napretka znanja koje će spasiti tek sekularni duh prosvjetiteljstva itd. vodile i vode se mnogobrojne rasprave, no počesto pri tome bivaju vidljive neobjektivnost i nemogućnost odmaka od vlastitih pozicija ili pak nedostatak znanstvenoga i stručnog autoriteta. U "Lažnim svjedočanstvima" Stark, u želji da istraži i iznese povijesnu istinu, utemeljeno i argumentirano osvjetljava kontroverzne teme iz prošlosti Crkve te iznosi malo poznate činjenice o povijesti zapadne kulture i civilizacije. U svakomu poglavlju govori o dobro utvrđenu protukatoličkomu mitu, daje fascinantnu povijest o tome kako je svaki mit postao uvriježen i pruža zapanjujuću sliku o pravoj istini. Tako čitatelj ove knjige ne će samo dobiti uvid u istinu o povijesnim kontroverzama, nego će saznati i kako one nastaju i šire se.

Od zanimljivih naslova naći će se i izvrsne knjige - "Demon u demokraciji" istaknutog poljskog i europskog filozofa Ryszarda Legutka. Ova vrlo intrigantna knjiga pokazuje bit te sličnosti totalitarizma i liberalne demokracije te vrlo konkretno upućuje na njezina očitovanja koja počesto i ne opažamo jer je lišena izvanjske krutosti i brutalnosti. Ukazujući na opasnosti koje takav politički sustav sa sobom nosi Legutko u ovoj knjizi istovremeno promišlja i o tome kako mu se oduprijeti te sačuvati ljudsku slobodu i dostojanstvo.

"Bit i smisao kršćanstva" sv. Ivana Pavla II. jedinstveno je izdanje u kojemu se prvi put objavljuju nedavno pronađeni i do sada nepoznati tekstovi ovoga velikog pape našega vremena. Pišući svoja duhovna promišljanja u godinama nakon Drugoga vatikanskog koncila Wojtyła u ovdje sabranim tekstovima s puno entuzijazma i nutarnjega žara čitatelju približava bit i smisao kršćanske poruke spasenja pomažući mu da preispita sebe i svoju (ne)vjeru u Boga.

Među Verbumovim novitetima na Interliberu će biti dostupna nova prekrasna knjiga "Devet mjeseci s Bogom" autorice Éline Landon koja je u knjizi sabrala nježne odlomke iz Svetoga pisma i obogatila ih meditacijama kako bi ženama pomogla duhovno proživjeti svaki mjesec trudnoće u skladu s Božjim planom ljubavi. U blagoslovljenim mjesecima iščekivanja rođenja djeteta ova jedinstvena knjiga bit će pouzdan duhovni pratitelj.

Od novih naslova na Interliberu bit će dostupan i "Neplanirano" potresna ispovijest Abby Johnson, bivše ravnateljice klinike za pobačaje koja je sa svojega je položaja odstupila nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju te se pridružila protivnicima pobačaja. Na stranicama ove potresne knjige po kojoj je snimljen i istoimeni film Abby Johnson prvi put otkriva sve detalje svoje dramatične životne priče koja će vas držati u napetosti do samoga kraja: osobna previranja, tisuće pobačaja, sudska bitka i na koncu potpuna duhovna preobrazba.

Valja spomenuti i dobro poznate hit knjige "Velika Biblija u stripu" koja na gotovo 750 stranica punoga kolorita sadrži tisuće sjajnih ilustracija Sergia Cariella – svjetski priznatoga crtača stripova koji je među ostalim radio i za strip magnate Marvel i DC Comics. Zahvaljujući energičnu dizajnu, izraženoj igri pokreta, svjetla i sjene te izvrsnoj emocionalnoj karakterizaciji likova ovoga poznatog majstora stripa pred našim očima vjerno oživljava drevni svijet biblijske povijesti. "Sveta Hildegarda i hrana kao lijek" Wigharda Strehlowa koji je iz Hildegardinih spisa sabrao i na praktičan način, prikladan suvremenomu čovjeku uobličio njezine medicinske i kulinarske savjete nazvavši ih jednostavno: Hildegardina kuhinja. Ova jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela. Zatim, svjetski bestseler "12 pravila za život" u kojoj poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson nudi 12 vrlo jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koja će pomoći da dovesti vlastite misli, svoju osobnost i svoj dom u red te da radeći na vlastitomu poboljšanju ujedno se miže poboljšati i cijeli svijet.

Najmlađe čitatelje razveselit će izdanja za djecu objavljena u nakladi Verbuma – Biblije za najmanje, slikovnice, bojanke itd.
Osim spomenutih noviteta Verbum će na svom štandu 8b u Paviljonu 5 izložiti i ostale svoje naslove, gotovo 600 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja koji će zadovoljiti različite ukuse, dostupne uz prigodne popuste.

Dana 12., 13., 14. i 17. studenoga Interliber će biti otvoren od 10:00 do 20:00 sati, a u petak i subotu 15. i 16. studenoga od 10:00 do 21:00 sat.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.