Predstavljen roman o sv. Antunu "Čudotvorac iz Padove" Jana Dobraczynskog

U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 25. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Čudotvorac iz Padove. Roman o sv. Antunu Padovanskom. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Čudotvorac iz Padove poznati je roman o omiljenom svecu, sv. Antunu, autora Jana Dobraczyńskog, jednog od najpoznatijih poljskih romanopisaca, koji je srca hrvatske publike već osvojio sjajnim romanom Snaga ljubavi.

Ovaj zanimljivi roman, odnedavno dostupan u nakladi Verbuma, prvo je književno djelo uopće o sv. Antunu Padovanskom objavljeno na hrvatskom jeziku, a u njemu Dobraczyński donosi toplu i snažnu pripovijest o životu „Sveca svega svijeta“ i njegovu duhovnom putu.

Roman Čudotvorac iz Padove, tako istančanim stilom pripovijeda o muškarcu plemićkoga porijekla, rođenu u veličanstvenu dvorcu, koji je imao sve što je potrebno da postigne položaj i ugled u društvu, u učenosti i – budući da je izabrao duhovni poziv – u crkvenoj hijerarhiji. Tomu se doista i posvetio i postao ugledan i učen pripadnik Reda regularnih kanonika sv. Augustina. No onda se jednoga dana taj muškarac, Fernando Bulhões, svega odrekao – svojega imena, ugode i mira – i zaputio se u bijeli svijet u jednostavnom habitu, s grubim sandalama na nogama, kao Antun, novi pripadnik male braće, sljedbenik siromaška iz Asiza, Franje.

Pripovijedajući toplu životnu priču o omiljenom svecu i najvećem čudotvorcu, Dobraczyński nam u ovoj književnoj poslastici nudi i puno više – priču o životnom traganju i odvažnosti za promjene. Stoga je ovo knjiga za sve koji žele bolje upoznati Čudotvorca iz Padove, ali i za sve one koji traže svoj put, kao i za one koji su pogriješili i sada moraju početi ispočetka.

Knjiga Čudotvorac iz Padove. Roman o sv. Antunu Padovanskom u prijevodu Jelene Vuković dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.