Predstavljena knjiga "Kći Rima"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 6. lipnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kći Rima. Na konferenciji su sudjelovali dr.sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila roman Kći Rima svjetski poznate spisateljice Tesse Afshar. Tessa Afshar dobitnica je brojnih nagrada za svoje povijesne ljubavne romane i jedna je od najomiljenijih suvremenih autorica popularne književnosti.

Ovaj roman nastavak je niza uspješnice ove autorice čije je romane nakladnička kuća Verbum već objavljivala; među njima vrijedi istaknuti romane Žetva zlata, Žetva rubina, Biser u pijesku, Korintska kradljivica itd. 

Ovaj roman objavljen u biblioteci Populus vraća nas u doba prvih kršćana pripovijedajući o životu žene s razornom tajnom i muškarcu koji je čvrsto naumio dokazati koliko vrijedi, a njihov slučajan susret ih svom silinom uvodi u samo srce povijesti.

Radnja romana započinje upoznavanjem kćerke istaknutoga rimskog vojskovođe sa židovskim useljenikom koji je ostao bez nasljedstva. Ni ona ni on ne mogu ni sanjati da ih je Bog nakanio pretvoriti u najutjecajniji par prve Crkve. Jednako tako, ne mogu očekivati ni prave planine problema koje će prijetiti time da ih pokopaju. Njihovo udvaranje nehotice će se naći u sjeni ubojstva i izdaje, a Priscila i Akvila malo-pomalo gradit će zajednicu vjernika, dok će im se život sve više komplicirati zahvaljujući čupavu psu, zagonetnu bjeguncu, kao i bezobzirnu neprijatelju koji očajnički traži ljubav. No kad ih iz doma protjera hiroviti car, morat će se udružiti s neobičnim učiteljem po imenu Pavao te se boriti za to da se izdaja pretvori u iskupljenje.

Uz besprijekorno istraženu građu i mnoštvo živopisnih pojedinosti, Kći Rima ujedno je i emotivna ljubavna priča i čarobno putovanje Rimom i Korintom prvoga stoljeća te čitatelja iznova podsjeća na to zbog čega je autorica uspješnica Debbie Macomber rekla da „nitko ne oživljuje Bibliju kao Tessa Afshar“.

Roman Kći Rima, hit naslov Tesse Afshar, u prijevodu Damira Biličića možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.