Preporuka za prikladne darove za pričest i krizmu

U vremenu slavlja prve pričesti i krizme mnogi biraju Verbumova izdanja kao prikladan dar koji ima simboličnu i praktičnu vrijednost. Izdvojili smo stoga neke lijepe i korisne darove koji će istovremeno biti trajna uspomena na svečani dan primanja svetih sakramenta. Odabranim omiljenim Verbumovim izdanjima od sada možete dodati i personaliziranu notu – ime slavljenika, a po želji i datum, kreirajući tako jedinstvenu i trajnu uspomenu na trenutak primanja sakramenta.

 

Za prvopričesnike

 

Prvopričesnička Biblija dragocjena je i trajna uspomena za svakog prvopričesnika. Ova svečana Prvopričesnička Biblija posebno je izdanje omiljene Ilustrirane Biblije za mlade. Sadrži odabrane biblijske tekstove u njihovu izvornom obliku, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju te boljem pamćenju biblijskog teksta. Svojim dragocjenim sadržajem i svojom jedinstvenošću, u posebnom uvezu, s lijepo dizajniranim koricama, prepunim simbolike, Prvopričesnička Biblija svakom će djetetu biti draga i trajna uspomena na svečani trenutak primanja prve svete pričesti. Može se naći i u posebnom uvezu u kutiji.
Prvopričesnička Biblija dostupna je i u personaliziranoj varijanti koju možete pogledati ovdje, a personaliziranu Prvopričesničku Bibliju u kutiji na poveznici ovdje.

Mnogi za prvu pričest žele darovati vrijednu knjigu, a to je svakako knjiga pape Franje Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost. U ovoj jedinstvenoj knjizi popraćenoj lijepim ilustracijama papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima: Bogu stvoritelju, susretu s Isusom u svetoj pričesti, snazi sakramenata, svetoj ispovijedi kao susretu s Isusom koji nas ljubi, Crkvi koja je poput dobre mame. Na koncu Papa upućuje i važne poruke za život, pune ohrabrenja. Knjiga sadrži i poseban prostor za posvetu, fotografije, uspomene i potpise uzvanika. Ovo je doista najljepši i najprikladniji dar za prvopričesnike!

Posebni knjižni poklon-paket Prva sveta pričest sadrži u lijepom i svečanom darovnom pakiranju dvije gore opisane knjige: Prvopričesničku Bibliju i Svetu Pričest. Susret s Isusom – istinska radost. Djeca će primanjem tog paketa za prvu pričest dobiti lijepu uspomenu, ali istodobno i dvije doista vrijedne knjige koje će ih uputiti u bogatstvo sakramenta euharistije te im potaknuti zanimanje za Sveto pismo.
Set je dostupan i u personaliziranoj varijanti koju možete pogledati ovdje.

Prvopričesnicima će svakako biti zanimljiv i Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje  koji obrađuje svu katoličku vjeru kako je izložena u Katekizmu Katoličke Crkve u obliku pitanja i odgovora, na djeci prikladan i od Crkve odobren način. Osim pitanja i odgovora, u knjizi se nalaze i odlomci s pojašnjenjima koji služe boljemu razumijevanju. Na kraju knjige nalazi se popis pojmova i tema kao pomoć za lakše nalaženje konkretnih sadržaja.
Iz istog Youcat niza valja izdvojiti i album uspomena Youcat – Moja prva sveta pričest  koji će nezaboravne trenutke prve svete pričesti sačuvati zauvijek, a možete ga nabaviti zasebno ili u kompletu Youcat – Prva sveta pričest koji u posebno dizajniranoj kutiji sadrži album uspomena Youcat – Moja prva sveta pričest  i Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje.

Za prvopričesnike su vrlo prikladne i Biblija za hrabre dječake i Biblija za hrabre djevojčice – prekrasno ilustrirane, nadahnjujuće i poticajne knjige. Sara, Rebeka, Rahela, Mirjam, Ruta, Noemi, Estera, Elizabeta, Marta i Marija i mnoge druge iznimne biblijske žene oživljene su tako u knjizi Biblija za hrabre djevojčice, dok su iznimni biblijski muškarci kao što su Noa, Abraham, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Jošua, Samson, David, Ilija, Ivan Krstitelj, Petar, Pavao i mnogi drugi oživljeni u knjizi Biblija za hrabre dječake.

Prvopričesnike će sigurno razveseliti i knjiga Istraga o Bogu u kojoj dvoje znatiželjnih prijatelja Sofija i Toma provode neobičnu istragu – istragu o Bogu. Preko zabavnih i poučnih ilustracija, prikladnih djeci, autorica odgovara na čak 52 zanimljiva pitanja o Bogu i vjeri, koja je ovaj dvojac temeljito istražio. Na svakoj stranici djeca će pronaći mnogo tragova, dokaza i otkrića o svemu što svakoga od nas može zanimati o vjeri, a posebno prvopričesnike koji tek kreću na zreliji put vjere. Na kraju knjige nalazi se prostor gdje svaki prvopričesnik može započeti svoju privatnu istragu o Bogu te zapisati zaključke, molitve, pitanja.

 

Za krizmanike

 

Kao prikladan dar za krizmanike ističe se posebna knjiga pape Franje baš za tu namjenu: Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike. U ovoj lijepo opremljenoj knjizi obogaćenoj privlačnim fotografijama papa Franjo neposrednim i povjerljivim riječima obraća se izravno mladima progovarajući o sakramentu svete potvrde i darovima Duha Svetoga. U knjizi je predviđen i prostor za pisanje posvete i čestitke krizmaniku, kao i mjesto za fotografiju zbog čega je vrlo prikladan i vrijedan dar krizmanicima.

Krizmanicima će biti zanimljiv i jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih YOUCAT – Katekizam Katoličke Crkve za mlade (Youth Catechism). Riječ je o prvom katoličkom katekizmu za mlade koji vrijedi za cijelu Crkvu i u sebi sadrži sve ono što je mladima potrebno znati o katoličkoj vjeri. Originalna i privlačna sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji i vrlo atraktivnim grafičkim elementima, bit će drag dar krizmanicima.

Novo inovativno biblijsko izdanje Youcat – Biblija za mlade odmah je po objavljivanju postalo jedno od najčešćih i najdražih darova za krizmanike, budući da ima trajnu vrijednost, a stilom i pristupom namijenjeno je suvremenoj generaciji 21. stoljeća. Youcat – Biblija za mlade prva je Biblija s predgovorom pape Franje. Vrlo privlačnog i modernog izgleda, sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije, tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd.
YOUCAT – Biblija za mlade dostupna je i u personaliziranoj varijanti koju možete pogledati ovdje.

Prikladan dar povodom sakramenta svete krizme svakako je i vrlo popularna Velika Biblija u stripu. Sergio Cariello, Marvelov i DC crtač koji se proslavio stripovima Batmana i Supermana, pune tri godine posvetio je Velikoj Bibliji u stripu stvorivši tako svoje najznačajnije djelo. S više od 200 biblijskih pripovijesti koje donosi kronološkim slijedom, ova vizualna odiseja donosi uzbudljiv, napet, intrigantan i vjerodostojan prikaz povijesti spasenja, od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. Gotovo 750 stranica punoga kolorita sadrže tisuće sjajnih ilustracija.

Krizmanicima će biti privlačna i knjiga-intervju pape Franje Bog je mlad u kojoj on jednostavnim riječima progovara o mnogim temama koje zanimaju mlade.

Istaknut ćemo i veliku knjigu pitanja i odgovora Don Damir odgovara omiljenog studentskog kapelana don Damira Stojića, u kojoj on donosi odgovore na 303 pitanja o životu i vjeri.

Krizmanicima će biti zanimljiv i roman Nikodemova pisma omiljenog pisca duhovnih romana Jana Dobraczyńskog. Ovaj dirljivi roman jedan je od najzanimljivijih književnih tekstova o Kristovu životu i dubok prikaz duhovnoga puta svakoga čovjeka. U Nikodemovu traženju, sumnjama i strahovima prepoznat ćemo i svoje vlastite. Zajedno s njim otkrit ćemo Isusa bliska svim ljudima, puna dobrote i ljubavi. Osjetit ćemo na sebi Isusov prijateljski pogled i čuti njegove blage riječi: „Daj mi svoje brige!“

 

Osim knjiga u svim našim knjižarama možete pronaći i čitav niz drugih prikladnih darova kao što su krunice, slike, srebreni reljefi, narukvice, križevi itd., čiju ponudu možete provjeriti i na web knjižari: sv. pričest i sv. potvrda.

Cijelu našu ponudu personaliziranih knjiga i personaliziranih darova za sakramente možete pogledati na linku ovdje.


Sve naše knjižare otvorene su radnim danima od 8.00 do 20.00 sati, a subotom od 8.30 do 13.00 sati. Lokacije knjižara možete potražiti na linku ovdje. Narudžbu možete izvršiti i preko web knjižare verbum.hr.