Ovoga Božića, ljubav izrazi knjigom!

Ovoga Božića možda ćemo više cijeniti sve stvari koje smo do sada olako shvaćali, velika obiteljska okupljanja, osmijehe s prijateljima, vrijeme provedeno zajedno i sve one zagrljaje na poklon, ali bit najradosnijega kršćanskog blagdana i dalje ostaje ista: Ljubav koja nam je darovana.  Kako bi svojim najmilijima približili tu istinsku radost Božića, zašto im ljubav ne izraziti darom koji će biti u tom istom duhu: ovoga Božića, ljubav izrazi knjigom.

Verbumova široka i raznovrsna ponuda uključuje nizove vjerskih izdanja, duhovnost, romane, publicistiku, knjige za djecu, obiteljsku literaturu, psihologiju, priručnike za samopomoć i osobni razvoj. Ako niste sigurni što odabrati, izdvajamo nekoliko zanimljivih naslova.


Najljepše molitve naših starih

Hrvatsko duhovno blago za sve generacije!
Drevne narodne molitve koje se usmenom predajom prenose s koljena na koljeno u našim hrvatskim obiteljima, one koje su djedovi ostavljali u nasljeđe unucima, koje su unuke s udivljenjem slušale od svojih baka prije spavanja i koje su majke kćerkama predavale kao dragocjenu baštinu za njihove nove obitelji, sada su po prvi put sabrane i sačuvane u ovoj iznimnoj knjizi kako bi mogle biti dio i vaše obiteljske baštine. Ova jedinstvena knjiga oblikovana je iz same naše zemlje, izrasla je iz srdaca i vjere naših obitelji i narodnog spomena na ono najvažnije što imamo i što želimo prenijeti naraštajima koji dolaze.

Velika Biblija u stripu

Sergio Cariello, Marvelov i DC crtač koji se proslavio stripovima Batmana i Supermana, pune tri godine je posvetio Velikoj Bibliji u stripu stvorivši tako svoje najznačajnije djelo. S više od 200 biblijskih pripovijesti kronološkim slijedom ova vizualna odiseja donosi uzbudljiv, napet, intrigantan i vjerodostojan prikaz povijesti spasenja, od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. Gotovo 750 stranica punoga kolorita sadrže tisuće sjajnih ilustracija. Međunarodni bestseler koji će osvojiti stripoljupce svih generacija – i velike i male.

Sveta Hildegarda i hrana kao lijek

Ova knjiga obradovat će ljubitelje zdravog života. Sveta Hildegarda i hrana kao lijek jedinstvena je knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani i receptima sv. Hildegarde. Sveta Hildegrada iz Bingena, poznata kao jedan od najvećih umova svojega doba, u svojim spisima među ostalim pruža i mnoštvo savjeta o prehrani i bogatstvu što ga sadrže namirnice, a njezina su otkrića i danas, 800 godina kasnije, vrlo aktualna.

Don Damir odgovara

Sve što ste oduvijek htjeli znati, a niste se usudili pitati!
Život pred nas svakoga dana stavlja mnoga pitanja i izazove. Tražimo odgovore i savjete, a nema nam ih tko dati ili se ustručavamo pitati. U don Damiru Stojiću mnogi su prepoznali onoga tko je pristupačan i spreman dati im iskren i otvoren odgovor. Stoga ova knjiga omiljenog studentskog kapelana s 303 pitanja i odgovora o vjeri i životu idealan je poklon za mlade.

Drukčiji roman o Isusu

O čemu je razmišljao Josip gledajući sina koji je odlučio da se neće ženiti? I što je Mariji prošlo kroz glavu kada je s napunjenih trideset godina napustio dom? Kako je Petrova žena prihvatila odluku svojega mladog supruga da je napusti i pođe za tim neobičnim prorokom? Koje su tame nastanjivale iskrivljenu i ratobornu Judinu psihu? I zašto je Toma zahtijevao da stavi prst u rane te s kojim se on duhom borio? Svojim pripovjednim stilom i psihološkim finesama Jean Mercier, autor duhovno-duhovitog bestselera Kad župniku prekipi, u Drukčijem romanu o Isusu omogućava nam da doživimo dramatičnu dimenziju Kristova života, ali i egzistencijalnu napetost koju On pobuđuje u onima koji ga susreću i čiji se život „zakomplicirao“ u susretu s Njime. Ovo je priča o Isusu i prvim kršćanima koja će oraspoložiti vašeg duhovitog prijatelja.

Tumačenje Ivanova Evanđelja

Tumačenje Ivanova Evanđelja je kapitalno teološko djelo svetog Augustina u prijevodu fra Vite Smoljana, OFM, i u doradi poznatoga hrvatskog patrologa dr. sc. don Ivana Bodrožića. Djelo je nastalo oko 416. godine, a sv. Augustin je u njemu dosegao vrhunce govorničkoga umijeća i filozofsko-teološke erudicije u težnji da se Božja riječ i evanđeoska poruka približi na jednostavan i razumljiv način svakome čovjeku.

Vjerujem, vjerujemo

Nakon što je protumačio redak po redak Očenaš i Zdravo, Marijo, u ovomu trećem razgovoru s don Marcom Pozzom papa Franjo progovara tako o istinama vjere, o nadi i ljubavi sadržanima u Vjerovanju – Apostolskomu simbolu. Ovaj poticajni razgovor pretočen u knjigu puno je više od teološkoga promišljanja, riječ je o razmjeni misli koja hrani kršćanski život, pomažući da u svakodnevici osvijestimo i živimo egzistencijalno, jednostavno, a ipak duboko značenje činjenice da smo djeca Božja. Čitati, živjeti, moliti Vjerovanje znači svjedočiti vjeru u Boga stvoritelja, u Sina koji je dao život za naše spasenje, u Duha Svetoga, u Crkvu. Znači gledati sebe, svijet i ljude koje susrećemo Božjim očima i tako uživati predokus uskrsnuća.

Kuharica sestre Nikoline

555 tradicionalnih i isprobanih recepata u modernom ruhu!
Preplavljeni različitim egzotičnim i nerijetko nedostupnim namirnicama, današnji čovjek u vrevi života i nedostatku vremena za dugotrajna kuhanja ili traganja za namirnicama često jede brzu ili jednoličnu hranu. Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pomoći suvremenim modernim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva, onu najfiniju bakinu juhu, one štrukle koje više nigdje ne možete kupiti ili nonine kroštule.

Stvoreni za sreću

Ovakva nam je knjiga očajnički potrebna u naše doba, doba u koje kao da ne može biti više zbrke oko toga što znači biti čovjek i što znači biti sretan. Sluga Božji, poznati nadbiskup Fulton J. Sheen čitatelja korak po korak vodi kroz analizu pitanja zašto se istinsko ispunjenje može pronaći samo u Bogu, po njegovoj Crkvi. Svako kratko poglavlje obiluje zadivljujućim uvidima kojih se ne bi postidjeli ni opsežni filozofski tomovi pa ipak, Sheen ih iznosi pristupačnim stilom tako da imate dojam da razgovarate uz kavu s ljubaznim župnikom.

Samo za muškarce, Samo za žene

Kako zapravo funkcionira suprotni spol? Kako ih bolje razumjeti i shvatiti što žele? Evo dobre vijesti: uspjeh je jednostavniji nego što ste mislili. U svojim izvanrednim knjigama Samo za žene i Samo za muškarce Shaunti i Jeff Feldhahn otkrivaju dosad nepoznate istine koje će vam otvoriti oči, kao i jednostavne stvari kojima ćete radikalno popraviti odnos s voljenom osobom.

12 pravila za život

Protuotrov kaosu
Poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson, jedan od najutjecajnijih javnih intelektualaca današnjice odgovara na najteža životna pitanja povezujući istine drevnih tradicija sa zapanjujućim otkrićima najnovijih znanstvenih istraživanja. Jezikom prepunim humora, iznenađenja i mudrosti, Dr. Peterson nas uči zašto djevojčice i dječake koji voze skateboarde trebamo pustiti na miru, kakva zlokobna sudbina očekuje ljude koji olako i žustro kritiziraju druge, i naravno, zašto trebate pomilovati svaku mačku koju sretnete na ulici. Što to naš živčani sistem ima zajedničko s jastozima, što nam jastozi mogu reći o uspravnom držanju i kakve to veze ima s uspješnim ljudima? Zašto su drevni Egipćani sposobnost pomnog obraćanja pozornosti uzdizali kao najviši božanski ideal? Kakvim zloslutnim putevima koračaju ljudi koji postanu ozlojeđeni, arogantni i osvetoljubivi? Ovo je izvrsna knjiga za sve one koji vole razmišljati. 

Knjižare Verbum nalaze se u 11 hrvatskih gradova: Splitu, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Požegi i Vinkovcima. Otvorene su pon-pet od 8:00 do 20:00 i subotom od 8:30 do 13:00 sati.

Za sve one koji žele naručiti preko web knjižare verbum.hr, savjetujemo da narudžbu izvrše do 18. prosinca kako bi pošiljke stigle na adrese do 24. prosinca. Besplatna poštarina unutar RH za sve narudžbe knjiga ukupne vrijednosti iznad 199,00 kn.

Sve naslove naklade Verbum pregledajte na ovom linku.