Verbumova prigodna ponuda za prvopričesnike i krizmanike

Nakladna kuća Verbum u svojim knjižarama nudi niz izdanja za darivanje prigodom sakramenata svete pričesti i svete potvrde. Iz bogatog programa izdanja prikladnih za darivanje prvopričesnicima i krizmanicima izdvajamo nekoliko naslova.

Sveta pričest

Sveta Pričest. Susret s Isusom - istinska radost jedinstvena je knjiga popraćena lijepim ilustracijama u boji u kojoj papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima: Bogu stvoritelju, susretu s Isusom u svetoj pričesti, snazi sakramenata, svetoj ispovijedi kao susretu s Isusom koji nas ljubi i o Crkvi koja je poput dobre mame. Na koncu Papa upućuje i važne poruke za život, pune ohrabrenja. Knjiga je prilagođena prvopričesnicima, uz vrlo poticajan tekst pape Franje i lijepe ilustracije u boji. Sadrži poseban prostor za posvetu, fotografije, uspomene i potpise uzvanika. Dostupna je i u posebnom pakiranju s križem, ali i u poklon paketu Prva sveta Pričest koji sadrži i Ilustriranu Bibliju za mlade. Ilustrirana Biblija za mlade sadrži odabrane biblijske tekstove u njihovu izvornom obliku, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju te boljem pamćenju biblijskog teksta, a dostupna je u bijelom ilustriranom uvezu i tvrdom uvezu u crvenoj boji.

Katolička enciklopedija za djecu pisana je jednostavnim jezikom i popraćena privlačnim ilustracijama, a sadrži ukratko prepričanu biblijsku povijest i povijest kršćanstva, priče o svecima te tumačenje temeljnih katoličkih vjerovanja i kršćanskih simbola. Osobita vrijednost ovoga hrvatskog izdanja jest posebno priređeno poglavlje "Crkva u Hrvata", koje je napisala poznata dječja spisateljica Sonja Tomić, a koje će djeci omogućiti da upoznaju povijest vjere u hrvatskome narodu.

Biblija u stripu prekrasno je ilustrirana knjiga za djecu i mlade koja obuhvaća odabrane teme Staroga i Novoga zavjeta. Predstavlja jedinstvenu zbirku najljepših biblijskih starozavjetnih i novozavjetnih priča, atraktivno oslikanih i uređenih. Zahvaljujući neposrednosti forme stripa koja objedinjuje jezik slike i riječi, djeca i mladi će se u jedinstvenu čitateljskom iskustvu upoznati sa značajnim biblijskim temama stvaranja, izlaska iz Egipta, Evanđeljâ i Isusova života. Ovo je izdanje gotovo u cijelosti popraćeno autentičnim biblijskim tekstom tako da se djeca s blagom Biblije upoznaju u njegovu izvornomu izričaju.

Moja prva sveta pričest uvodi ponajprije u značenje i smisao euharistije, a potom i u značenje ostalih sakramenata. Također, upoznaje s dijelovima svete mise, ali i unutrašnjošću crkve koju čine oltar, svetohranište, ambon, sakristija, ispovjedaonica i druga važna mjesta štovanja koja su u knjizi popraćena slikovitim prikazom koji omogućuje bolje razumijevanje značenja pojedinih dijelova. Knjiga pomaže i u usvajanju temeljnih molitava te donosi i kratak ispit savjesti. U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika.

Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje – obrađuje, govorom koji je prikladan djeci, svu katoličku vjeru kako je izložena u Katekizmu Katoličke Crkve. Ovaj katekizam za djecu napisan je u obliku pitanja i odgovora koji djeci, na prikladan i od Crkve odobren način, donose istine katoličke vjere. Osim pitanja i odgovora u knjizi se nalaze i odlomci s pojašnjenjima koji služe boljemu razumijevanju. Na kraju knjige nalazi se popis pojmova i tema kao pomoć za lakše nalaženje konkretnih sadržaja.

Sveta potvrda

Youcat Biblija za mlade prva je Biblija s predgovorom pape Franje. Sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd. Posebnost ove Biblije za mlade su poticajna osobna iskustva i životna svjedočanstva mladih ljudi. Duhovite i zabavne ilustracije stilom već poznate iz Youcat – Katekizma prate i tekstove u Bibliji za mlade te tako na zanimljiv i mladima pristupačan način prenose glavne poruke, poticajno djelujući na njih i ohrabrujući ih na čitanje Biblije.

Uz Youcat Bibliju za mlade krizmanicima će biti zanimljiva i druga izdanja iz toga niza: Youcat - Katekizam za mlade, Youcat - Molitvenik za mlade, Youcat. Update! Ispovjedi se, Youcat - Priprava za sakrament potvrde - priručnik za krizmanike te Docat - izdanje u seriji Youcat koji želi pomoći mladim vjernicima da upoznaju i žive socijalni nauk Crkve.

Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike novo je, prigodno izdanje za mlade, dostupno i u posebnom pakiranju uz križ i golubicu. U ovoj lijepo opremljenoj knjizi obogaćenoj privlačnim fotografijama papa Franjo se neposrednim i povjerljivim riječima obraća izravno mladima progovarajući o sakramentu svete potvrde i darovima Duha Svetoga. Papine misli prepune duhovnih poticaja biti će obogaćujuće za svakoga krizmanika i predstavljat će najljepšu uspomenu na primanje sakramenta svete potvrde. U knjizi je predviđen i prostor za pisanje posvete te mjesto za fotografiju, zbog čega je vrijedan dan krizmanicima.

Krizmanicima će također biti privlačna i knjiga-intervju pape Franje Bog je mlad u kojoj on jednostavnim riječima progovara o mnogim temama koje zanimaju mlade. U dragocjenoj knjizi Oče naš papa Franjo tumači riječi i smisao najdraže kršćanske molitve koju je sam Isus naučio moliti svoje učenike. Ova knjiga će biti vrlo životna i korisna mladim krizmanicima budući da ona omogućava da Isusova molitva Očenaš postane vodič za život pun smisla i svrhovitosti.

Verbumova biblioteka Svjedočanstva donosi niz zanimljivih izdanja koja će biti dojmljiva mladima poput knjiga Osuđena bez zločina, Cijena obraćenja, Ispovijest londonskoga gangstera, Moja utrka s đavlom, Kako sam strastveno tražila sreću, Moje opsjednuće, Oslobođeni za ljubav, Bio sam mason, Jači od mržnje i Za pet sati ću vidjeti Isusa. Mladima će jednako dojmljivi biti i naslovi Svi me vole, samo tata ne i Ljubav sudski podijeljena.

Tu su i zanimljive knjige za mlade poput klasika Mali princ te kršćanskih romana iz naše biblioteke Stilus i Juventa.

Osim knjiga u svim našim knjižarama možete pronaći i čitav niz drugih prikladnih darova kao što su krunice, slike, srebreni reljefi, narukvice, križevi itd., čiju ponudu možete provjeriti i na web knjižari: sv. pričest i sv. potvrda.

Sve naše knjižare otvorene su radnim danima od 8 do 20 sati, a subotom od 8,30 do 13 sati. Lokacije knjižara možete potražiti na linku ovdje. Narudžbu možete izvršiti i preko web knjižare verbum.hr.